tisdag 5 februari 2999

Välkomna!

En liten presentation av oss kan vara på sin plats.

Jag som ansvarig för bloggen heter Johan Spånberg, kallas Spåne. Är 26 år gammal nu i Maj och är mycket intresserad av gamla byggnader, fotografering samt självklart socialt umgänge. Tycker att det absolut bästa med Ruinromantik är att dokumentera det svunna, men även presentera en bakgrund för byggnaderna vi utforskar.

Robert Persson är vår trogna fotograf som flitigt använder sin utrustning för att ta de mest fantasifulla bilderna. Med ett skarpt öga för vackra porträtt och dramatiska objekt så känner vi att han är rätt man på rätt plats.

Daniel Persson Lindén är vår grovarbetare. Han bereder plats i snön och ser till att vi kan ta oss igenom de allra mest snåriga buskagen som ibland försöker hemlighetshålla våra upptäkter. Med Daniels hjälp är vi helt övertygade om att vi aldrig kommer att råka ut för någonting vi inte kan ta oss ur.

Vi är absolut inte ett slutet sällskap på något sätt, utan tvärtom. Vi tar jättegärna med oss andra fotografer eller historievetare på våra strapatser och vi har absolut ingenting emot samarbeten mellan olika utforskarteam. Hör jättegärna av er via kommentarer om intresset skulle finnas. Vi tar även emot tips på områden som är nedlagda där vi kan ta oss in utan att bryta mot några lagar.

Vårt mål är att vi ska kunna presentera åtminstonde ett objekt per vecka, och förhoppningsvis kan några likasinnade människor hitta hit och ge oss feedback på det vi har gjort samt tips på platser som vi kan besöka.

Vi följer samma riktlinjer som våra kollegor på Riskaka.com. Har du intresse för Urban Exploration eller RuinRomantik så bör även du följa dessa enkla riktlinjer:

1. Är det låst och inga fönster öppna, låt bli!
2. Titta bara, ta inget från platsen och givetvis, förstör ingeting alls!
3. Skriv inte ut adresser.
4. Visa inte hela exteriörer då det kan finnas risk för anstormning av vandaler etc.etc.
5. Känns det du gör olagligt, så är det troligtvis det. Då är det kanske smartast att åka hem till mamma igen. Detta ska ses som en historisk dokumentation och inte som inbrott eller skadegörelse.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar